Uitgeverij Parterre – Utrecht Nederland | Uw patient; onze moeder
413
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-413,page-child,parent-pageid-12,ajax_updown,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Uw patiënt; onze moeder

Mieka Vroom is freelance journaliste en houdt zich bezig met de relatie tussen familie en professional in de zorg. Tijdens het tien jaar durend verblijf van haar moeder in het verpleeghuis hield zij een blog bij met als motto: ‘We don’t have any problems with the residents. Just with their relatives.’

Na het overlijden van haar moeder in 2012 begon zij met het schrijven van ‘Uw patiënt; onze moeder’ .In dit boek betoogt zij dat het mogelijk is om familie een serieuze rol te laten spelen in de zorg voor haar familielid in een verpleeghuis. Haar verhaal laat zien dat dit ook weerstand oproept. Een verpleeghuis heeft zijn eigen dynamiek en stelt vaak (onnodige) grenzen tot waar familie mag helpen.

De familie in dit boek laat zich daar echter niet door weerhouden. Zij is actief betrokken bij de zorg die daardoor persoonlijker en zinvoller wordt. Dit boek maakt het belang en de betekenis van samenwerking duidelijk, tussen alle betrokkenen.

uw patient-onze moeder

Gegevens

ISBN/EAN: 978-90-806049-0-2
Oktober 2015, 1e druk

Technische gegevens:
Paperback, 164 blz.
Garenloos gebrocheerd
Formaat 16 bij 23 cm

Bestellen

Prijs: 15 euro
Naar de webshop

Share

[sharify]

Reageren op het boek?

Dat kan hier.
En ook op Facebook.

Lezingen en presentaties

Mieka Vroom komt graag vertellen over haar boek. In een Alzheimer café, in de bibliotheek of in een verpleeghuis. Maar ze wil niet alleen vertellen, ze wil ook horen wat uw ervaringen zijn. Door die ervaringen uit te wisselen, kunnen we de zorg voor onze ouderen verbeteren. Van klacht naar kracht!

Heeft u interesse? Stuur een mailtje naar lees@parterre.nl.

mieka vroom 2015 04

Facebook

Twitter

Pinterest

Recensies

Stadblad Utrecht, feb 2016

selection

Foto: Liesbeth Sluiter

Nursing.nl

Op nursing.nl aandacht voor het boek ‘Uw patiënt; onze moeder’. Een interview met de schrijfster, ‘Verzorgenden vielen stil als ik binnenkwam’ en ‘vijf tips om familie niet als lastig te zien’.

tvz_nursing

Recensie TvZ, april 2016

TvZ2_april_2016

Blog ‘Zorgen voor mijn moeder’

‘We don’t have any problems with the residents. Just with their relatives.’

Oktober 2002 brak mijn moeder haar heup. Zorg thuis was helaas niet meer mogelijk. Vanaf dat moment woonde zij op een verpleegafdeling van een verzorgingshuis. September 2012 overleed mijn moeder. Tussen 2005 en 20015 hield ik dit blog bij. Begin 2016 ben ik gestopt om verder te gaan op www.bekijkhetanders.nl. PS: sommige links in dit blog zullen niet meer werken.

Ga naar mijn blog

Reageren op “Uw patient; onze moeder”?

Dat kan hier