Uitgeverij Parterre – Utrecht Nederland | Fadoek, Willie, Bep en andere dierenverhalen uit Andalusië
468
post-template-default,single,single-post,postid-468,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Fadoek, Willie, Bep en andere dierenverhalen uit Andalusië

Op 3 april 2009 is het boek ‘Fadoek, Willie, Bep en andere dierenverhalen uit Andalusië’ van Berend Vroom bij Uitgeverij Parterre verschenen.

Halverwege de jaren tachtig vertrekt Berend Vroom met vrouw en kind naar het zuiden van Spanje. In de Alpujarras, onder Granada, verandert hij in een Spaanse boer voor wie dieren niet in de eerste plaats vrienden zijn, maar vulling voor de vrieskist of machines om het land te bewerken. Hij ploegt, injecteert, slacht en eet. En soms hecht hij zich aan zo’n beestje.

“In het schemerdonker van de morgen klommen de kinderen in de omringende olijven en ik ging Willie halen. Ik bond hem vast in de ploeg. Knallende scheet, stront en galop. We vlogen tussen de eeuwenoude olijfbomen door. Schaterende kinderlachjes in de bomen. Toen de zon opkwam, werd Willie weer wat rustiger. De kinderen lieten zich uit de bomen zakken. Jezus, pap, wat een beest!’, zei Fabian bewonderend, ‘In het begin vroeg ik me af wie nou wie aan het ploegen was, maar op een gegeven moment kreeg je hem eronder.”

 

Meer lezen, zien en horen over dit boek?

Hier vind je de uitgebreide informatie rondom dit boek.

 

Sharen en reageren?

No Comment

Post A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.