Uitgeverij Parterre – Utrecht Nederland | Paradijs bv – Op weg naar werk
345
post-template-default,single,single-post,postid-345,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Paradijs bv – Op weg naar werk

Op 19 mei 2010 is het boek ‘Paradijs bv – Op weg naar werk’ van Riccardo Alberelli bij Uitgeverij Parterre verschenen.

Drie maanden lang sorteert hoofdpersoon Rodolfo klerenhangers, vouwt dozen en stopt stickers in cellofaan. Als hij daarmee klaar is, mag hij in training. Samen met zijn collegas doet hij dagelijks gymnastiekoefeningen en leert hij heel erg positief te zijn.

In Paradijs bv komen mensen voorbij die voor die tijd geen betaald werk hadden, of afhankelijk waren van een financiële aanvulling tot bijstandsniveau. Met hulp van een groot aantal coaches, consulenten, trainers en begeleiders moeten zij weer financieel onafhankelijk worden. Het is een uiteenlopend stel mensen van analfabeet tot doctorandus. Elk probeert op zijn manier om te gaan met de situatie waarin hij verkeert.

Via werktraining en coaching in positief denken stomen de begeleiders hen klaar voor de arbeidsmarkt. Als je jezelf een voorstelling maakt van wat je wilt, dan kun je dat ook bereiken, is de belangrijkste boodschap. Maar of dat ook helpt bij het vinden van een betaalde droombaan met een contract dat langer duurt dan zes maanden en één dag?

Paradijs bv is een absurdistisch, hilarisch, soms schrijnend verslag van een re-integratietraject richting betaald werk.

Riccardo Alberelli was twintig jaar journalist. Nu schrijft en dicht hij in zijn vrije tijd en werkt inmiddels alweer bijna vijf jaar, vier dagen per week op een traject richting regulier werk. Ongeveer twintig verschillende begeleiders vergezelden hem hierbij.

Meer lezen, zien en horen over dit boek?

Hier vind je de uitgebreide informatie rondom dit boek.

Sharen en reageren?

No Comment

Post A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.