Uitgeverij Parterre – Utrecht Nederland | Uitgeverij
4
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-4,ajax_updown,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Uitgeverij Parterre

Uitgeverij Parterre geeft boeken uit op het grensvlak van feiten en fictie. We zoeken en publiceren goed vertelde verhalen die met de werkelijkheid van doen hebben. De uitgave kan een fysiek boek zijn, maar ook andere manieren zijn denkbaar. We hebben daar in het verleden mee geëxperimenteerd op de virtuele zolder van Parterre.

Uitgeverij Parterre organiseert rond nieuwe uitgaven verschillende activiteiten samen met de schrijver van het boek. Zo stonden we een paar keer op Lowlands (Lowlands Comic 2003, Lowlands Comixxx 2004) en organiseerden we een conferentie over re-integratietrajecten voor mensen met een bijstandsuitkering. En soms leidt een boek onafhankelijk van Parterre tot nieuwe dingen, zoals de film ‘Vleeswording’, van Tanja Nabben.

Uitgeverij Parterre is aangesloten bij De Vrije Uitgevers die kleine, zelfstandige uitgevers faciliteren. Zij hebben een eigen verkoopkanaal waar weinig aan de strijkstok van de tussenhandelaren blijft hangen. Daar zijn de boeken van Parterre te koop, naast de gewone (internet)boekhandels. Ook is Parterre aangesloten bij de Vereniging van Zelfstandige Uitgeverijen.

titel_water2

 

 

 

De waarde van water is een digitaal verhaal rondom het thema water. Bijdragen zijn verzameld in de periode 2008-2011.

drupkraan

Een voorbeeld van een digitaal verhaal

Bron: de Volkskrant
‘Refugee Republic’

De start van een nieuw bestaan in een opkomende stad.
Het dagelijks leven in een vluchtelingenkamp.

www.volkskrant.nl/refugee-republic