Uitgeverij Parterre – Utrecht Nederland | Symposium rond het verschijnen van Paradijs BV
1013
post-template-default,single,single-post,postid-1013,single-format-gallery,ajax_updown,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Symposium rond het verschijnen van Paradijs BV

Wens, Werk en Werkelijkheid – Minisymposium re-integratie.

Omlijst met muziek van de Ameezingers en theateracts van Judith Schut organiseerde de Kliëntenraad in Utrecht op dinsdag 18 mei 2010 vanaf 19.00 uur een minisymposium over re-integratie voor re-integratieconsulenten, werk-coaches en werkzoekenden.

Centraal stond de vraag:
Hoe geven werkzoekenden hun eigen re-integratie vorm? Wat kan de overheid doen om hun eigen kracht te versterken? In het boek ‘Paradijs bv, op weg naar werk’ beschrijft publicist Riccardo Alberelli zijn ervaringen in de re-integratie. Het verschijnen van dit boek was mede aanleiding voor dit minisymposium.
Journalist Will Tinnemans leidde het gesprek tussen werkcoaches, re-integratieconsulenten en werkzoekenden.
Hans Bosselaar hield een pleidooi voor eigen regie op re-integratie en Hedda van Lieshout legde uit hoe een ‘Eigen Kracht-conferentie’ werkt.
Prominente gasten op dit minisymposium waren voormalig staatssecretaris sociale zaken Jetta Klijnsma en Eddy van Hijum de woordvoerder van het CDA over re-integratie in de Tweede Kamer.
Speciaal voor dit symposium componeerde Jos Hoes ‘Het Paradijslied’. Judith Schut vertolkte dit lied, dat gebaseerd is op het boek ‘Paradijs bv, op weg naar werk’. Gesigneerde exemplaren van dit boek waren op het symposium te koop.

Meer foto’s van het symposium en het Paradijs-lied zijn te vinden op de pagina van het boek Paradijs bv.

No Comment

Post A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.